top of page

Pirkanmaan aluevaltuuston kokous 5.12.2022

Aluevaltuuston viimeinen kokous vuonna 2022 kesti lähes 9 tuntia. Nostin kokouksessa useassa kohdassa esiin huoleni vallan keskittymisestä aluehallitukselle valtuuston sijaan.


Aluevaltuuston kokous on taltioitu ja katseltavissa youtubessa. Jos et halua katsoa koko lähes 9 tunnin mittaista kokousta, alla olevista linkeistä pääset seuraamaan puheenvuorojani.


(Kun lopetat kuuntelun, sulje lähetys (x), niin pääset seuraavaan puheenvuorokohtaan avaamalla alla olivasta luettelosta seuraavan linkin. Jos et sulje lähetystä, jatkaa youtube näyttöä siitä, missä lopetit kuuntelun vaikka klikkaisitkin seuraavaa linkkiä. Näin ainakin minulla.)Hallintosäännöstä (hallituksen valta tulkita hallintosääntöä)


Hallintosäännöstä (toimivallan keskittäminen vs. linjausten teko-oikeus valtuustolle) https://youtu.be/h7E7Eu_pX3U?t=26232


Kysymys jatkoprosessista talouskysymysten arvioinnissa: https://www.youtube.com/watch?v=h7E7Eu_pX3U&t=15294s


Jännitysnäytelmä: viimeinen ehdotukseni:

Ehdotin, että tulevaisuus- ja strategiavaliokunnan työjärjestykseen otetaan lisäys, että ”Valiokunta myös avustaa päätöksentekoelimiä hyvinvointialueen strategian ja palvelustrategian toimeenpanon tulosten arvioinnissa".

Ehdotukseni meni läpi äänin 38/37 (2 tyhjää). Pj Lyly totesi vetäessään äänestystulosta yhteen, että "tässä voisi todeta, että sitkeys palkitaan." Se on tähän tilanteeseen aika osuvasti sanottu...

11 katselukertaa

コメント


bottom of page