top of page

Aluevaltuustoon nousi kartanonomistaja, jolla on toinen koti Saksassa – Petra Schulze Steinen

Aamulehti 25.1.2022 - lue koko juttu tästä linkistä: https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art-2000008564428.html


Pirkanmaalla yksi jännittävä aluevaalin läpimenijä oli keskustan Petra Schulze Steinen. Ääntenlaskun aikana Schulze Steinen oli välillä ilman paikkaa, välillä varalla ja välillä kiinni keskustan viimeisessä paikassa, mutta hän pääsi lopulta reilusti läpi aluevaltuustoon 720 äänellä. Äänistä 327 tuli kotipaikkakunnalta Valkeakoskelta ja 176 Tampereelta. Hän keräsi kymmeniä ääniä myös Akaalta, Lempäälästä ja Ylöjärveltä.


”Se oli kuin urheilukisojen seuraamista. Jännitän ihan kamalasti urheilun katsomista, että juoksen välillä toiseen huoneeseen ja kysyn perheeltä, miten menee”, Schulze Steinen kuvailee.


Tällä kertaa perhe tosin seurasi vaalitulosta etänä Facetimen kautta Saksasta.


Schulze Steinen suhtautuu äänimääräänsä nöyrin mielin ja kiitoksella. ”Valtavan suuret kiitokset kaikille äänestäjille.”


Kampanja keskittyi someen


Keskustalla vaalien pääteema oli lähipalvelut. Schulze Steinenin muita vaalien teemoja oli yhden luukun periaate.

”Mutta jätän auki sen, mikä luukku on, tarkoittaako se puhelimella soittamista vai paikalla käyntiä”, Schulze Steinen kuvailee.Schulze Steinen puhui kampanjassaan myös arvokkaasta vanhuudesta sekä mielenterveys- ja päihdeongelmaisten auttamisesta. Schulze Steinenin mukaan nämä teemat jäävät helposti terveydenhuollosta keskustelun varjoon.


Korona-ajan vaaleihin Schulze Steinen lähti erityisesti vahvalla sosiaalisen median kampanjalla.


”Se ei tosin ole vahvinta osaamistani, minulla ei ennen EU-vaaleja ollut edes Twitter- tai Facebook-tiliä.”


Politiikkaan vasta vuonna 2018


Juristi Petra Schulze Steinen on työskennellyt vuodesta 2003 lähtien Euroopan keskuspankissa.


Schulze Steinen on alun perin kesäkoskilainen, sillä jo hänen molemman puolen isovanhemmillaan oli kesäpaikka Valkeakosken Sääksmäellä. Schulze Steinen osti vuonna 2016 kunnostettavakseen Rapolan kartanon, johon hänellä on myös sukuyhteys. Perheen toinen koti on edelleen Frankfurtissa.


Politiikkaan Schulze Steinen lähti vasta vuonna 2018, tähtäimenään vuoden 2019 EU-vaalit, joissa hän olikin ehdolla. Aluevaalit olivat vasta hänen toiset vaalinsa.


”Sitä ennen en ollut lainkaan poliittisesti aktiivinen, ja olen myös hyvin epäpoliittisesta kodista”, nainen kuvailee.


Poliitikoksi hänet ajoi halu päästä vaikuttamaan EU-asioihin. Henkilökohtainen tilanne niin perheen kuin työn osalta oli tuolloin sopiva.


Koska hänellä ei ollut minkäänlaista poliittista taustaa, alkoi hänen poliittinen uransa puolueen valinnasta. Puolueisiin tutustuessaan hän koki keskustan arvojen sopivan parhaiten omiin arvoihinsa. Erityisesti keskustan pyrkimys huolehtia koko maasta miellytti Schulze Steinenia.


Schulze Steinenin poliittinen ura on edennyt nopeasti kotimaisen politiikan ytimeen, sillä hän on tällä hetkellä omasta työstään virkavapaalla ja työskentelee valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) erityisavustajana, vastuullaan EU- ja kansainväliset asiat sekä rahoitusmarkkinaosaston asiat.


442 katselukertaa

Comments


bottom of page