top of page

Aamulehti otsikoi: Näin kiinnostavat nimet pärjäsivät aluevaaleissa Pirkanmaalla

Aamulehti kävi läpi kymmenen kiinnostavan ehdokkaan menestyksen aluevaaleissa.


Aamulehti


Aluevaaleissa oli mukana lukuisia julkisuudesta tuttuja, kiinnostavia ehdokkaita.


Kun Pirkanmaan hyvinvointialueen äänet on laskettu, Tampereen yliopiston entinen rehtori, lääketieteen emeritaprofessori Kaija Holli (kok.), 72, on saamassa 1097 äänellä paikan aluevaltuustoon.


Pirkanmaan sairaanhoitopiirin entinen johtajaylilääkäri, lääkintöneuvos Kari-Matti Hiltunen (kok.), 67, keräsi 2282 ääntä ja tulee myös valituksi. Hiltunen on vertauslukunsa perusteella koko hyvinvointialueen kolmanneksi parhaiten vaaleissa pärjännyt ehdokas.


Valituksi tulee myös Sastamalan Sylvään koulun rehtori Jari Andersson (kok.), 51. Kohurehtoriksikin julkisuudessa tituleeratun Anderssonin äänisaalis on 1552.


Satamapäällikkö jää rannalle


Ravintolayrittäjä Teemu Aaltonen (kok.), 48, sai 389 ääntä. Tulos ei riitä valintaan.


Kokoomuksen niin sanotuista julkkisehdokkaista ilman paikkaa ovat jäämässä myös Tampereen yliopiston kunnallispolitiikan professori Arto Haveri, 58, joka keräsi 317 ääntä, sekä laittomasti toimestaan erotettu Tampereen kaupungin satamapäällikkö Matti Joki (kok.), 68, jota äänestettiin 370 kertaa.


Suomen Keilailuliiton entinen puheenjohtaja ja vihreiden puoluehallituksen jäsen Perttu Jussila, 30, saa 469 äänellään paikan valtuustoon.


Euroopan keskuspankista virkavapaalla oleva valtiovarainministerin erityisavustaja, juristi, Valkeakoskella sijaitsevan Rapolan kartanon omistaja Petra Schulze Steinen (kesk.), 53, on saamassa 720 äänellään niin ikään valtuustopaikan.


Tangokunigattarelle reilut 100 ääntä


Sen sijaan hämeenkyröläisen laulajan ja tangokuningattaren Mervi Koposen (kesk.), 45, saamat 123 ääntä eivät riitä valintaan.


Ilman valtuustopaikkaa tai varasijaa jää myös päihde- ja peliriippuvuusklinikan kuntoutuspäällikkö, lähihoitaja Juha Lantz (liik.), 49, jolla on kasassa 21 ääntä.


53 katselukertaa

Comments


bottom of page